Înscrie-te acum la #SustainCityHack,un hackathon online pe teme de sustenabilitate urbană, dezvoltare durabilă și regenerare

În perioada 8 – 10 aprilie 2022, Ambasada Franţei în România, Institutul Francez în parteneriat cu ROTSA (Romanian Tech Startups Association) și ClujHub organizeazăun hackathon online, #SustainCityHack – Urban mobility | Regeneration | Planning & Development, pe tema mobilității, regenerării și planificării urbane în vederea dezvoltării sustenabile a orașelor.

Timp de 36 de ore participanții vor putea dezvolta, în echipă de 3-5 membri, o soluție inovatoare pentru orașul viitorului. Pe parcursul concursului, echipele vor putea beneficia de expertiza mentorilor, români și francezi.

            Premiile puse la dispoziție echipelor câștigătoare de către organizatorii evenimentului, sunt:
Premiul I – 4.500 RON pentru echipă și invitații gratuite la TEDxCluj 2022 pentru membrii echipei.
Premiul II  – 3.500 RON pentru echipă.
Premiul III –  2.000 RON pentru echipă.

Mai mult, fiecare echipă câștigătoare va beneficia de  3 sesiuni de mentorat oferite de organizația parteneră ROTSA (Asociația Română pentru Antreprenoriat în Tehnologie) pentru a finaliza conceptul dezvoltat în timpul #SustainCityHack. 

            Înscrierile la eveniment se pot face exclusiv în echipă, prin completarea acestui formular, data limită de înscriere fiind 7 aprilie (inclusiv). Evenimentul se va desfășura online pe platforma Discord, iar limba de comunicare și de susținere a prezentării va fi engleza.
În hackathon se pot înscrie atât echipe care au deja un MVP realizat, dar și echipe abia formate, sigura condiție fiind ca pe parcursul hackathonului echipele să fie active în Discord și să dezvolte conceptul/ideea.

Provocările pentru care echipele trebuie să găsească soluții:

  • ●       Mobilitate urbană definirea unor moduri alternative de transport public, îmbunătățirea calității vieții locuitorilor orașului prin asigurarea serviciilor de care au nevoie în apropierea locuinței;
  • ●       Regenerare urbană – revitalizarea spațiilor urbane, renovarea patrimoniului urban și plasarea culturii în centrul conviețuirii, transformând orașele în locuri de trai agreabile;
  • ●       Planificare urbană organizare spațială care să țină cont de provocările schimbărilor climatice și care să asigure calitatea aerului și a apei, energie curată, respect pentru biodiversitate.

Totodată evenimentul celebrează a unsprezecea ediție a Întâlnirilor Europene din Transilvania iar proiectul #SustainCityHack vizează obiectivul 11 de Dezvoltare Durabilă: orașele durabile se creează prin transformarea mobilității și facilitarea transportului verde, limitarea traficului în centrul orașului, reconversia terenurilor urbane, recuperarea spațiului urban, planificarea unei dezvoltări armonioase și rezonabile a orașelor.

Pentru mai multe informații cu privire la hackathon, accesați site-ul și canalele de social media.

Loading