Studențiada 2015

În perioada 26 octombrie – 1 noiembrie, are loc unul dintre cele mai mari festivaluri studenţeşti din România, STUDENŢIADA, organizat de Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR), prin organizaţii membre din 15 centre universitare: Bucureşti, Iaşi, Craiova, Timişoara, Tg. Jiu, Petroşani, Galaţi, Constanţa, Braşov, Tg. Mureş, Sibiu, Bacău, Târgovişte, Ploieşti, Cluj! Evenimentul este organizat în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului.

În anul 2006, UNSR a iniţiat „Studenţiada”, festival studenţesc organizat la nivel naţional, care a determinat peste 5 000 de tineri să participe, timp de o săptămână, la diverse activităţi extracurriculare. În 2007, Studenţiada s-a desfăşurat în 10 oraşe, având 10 000 de participanţi. În 2008 şi 2009, au fost vizate 11 centre universitare şi 20 000 de participanţi. Anul acesta, festivalul se va desfăşura în 16 oraşe şi vizează peste 40 000 de participanţi.

Studenţiada 2015 va avea în vedere rolul important pe care cultura, sportul, creativitatea şi inovaţia îl au în viaţa noastră de zi cu zi, atât în ceea ce priveşte dezvoltarea noastră ca indivizi, cât şi ca societate.

Asociația Liga Studenţească din Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău pregăteşte astfel pentru studenţii săi o varietate de activităţi care să-i ajute în dezvoltarea lor personală cât şi în acomodarea lor cu tot ceea ce înseamnă viaţa de studenţie. În cadrul acestei săptămâni, studenţii vor putea participa diferite sesiunii de comunicări, dezbateri pe diverse teme, workshopuri, treninguri, campanii de informare asupra mediului, dar şi activităţi sportiv-recreative şi diferite jocurii de societate care vor ajuta studenţii să socializeze şi să se dezvolte şi în afara cursurilor.

Deschiderea oficială a evenimentului se va desfăşura în Aula Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău, Luni 26 octombrie ora 12:00.
Marţi sunt activităţi precum: „Concurs de Strâmbături”, „Free Hugs”, „Curs de autoapărare” cât şi alte jocuri de societate.
Mai multe detalii despre programul Studenţiadei şi pe găsiţi pe site-ul Ligii Studenţeşti www.ligastudenteasca.ro sau pe facebook https://www.facebook.com/ligastudenteascabacau.

Liga Studenţească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
0747162698

liga_studenteasca@yahoo.com
ligastudenteascabacau@gmail.com

STUDENTIADA FINA 2015 VARIATA MICA
Program studentiada-2015 varianta mica-

 1,947 total views,  2 views today

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *