Proiecte LS

SIMULARE DE ADMITERE 2016

Odată cu apropierea sezonului de admitere în ciclurile de studii universitare de licenţă, Asociația Liga Studențească din Universitatea ,,Vasile Alecsandri” din Bacău în colaborare cu Universitatea ‚,Vasile Alecsandri” din Bacău, lansează o simulare inedită a probei practice pentru testarea capacităţilor sportive. Este vorba despre un eveniment destinat tuturor liceenilor care urmează să își încheie studiile preuniversitare și doresc să pășească pe coridoarele universității drept studenți ai Facultății de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății, aceasta fiind una din facultățile de top din țară.

SIMULARE AFIS SIZE SMALL

În data de 10 iunie 2016, ora 12:00, se va da startul simulării de admietere, unde organizatorii vor oferi tuturor doritorilor ce aspiră să urmeze drumul unei cariere în  domeniul sportului și oferă posibilitatea de a afla informații, dar și șansa de a lua parte la întregul circuit destinat probelor de admitere cât și  de a primi sfaturi folositoare din partea organizatorilor. Această simulare va avea drept rezultat aprecierea competențelor fiecăruia conform baremului de admitere oficial, astfel orice participant își poate forma o idee despre cât de pregătit este fizic și care sunt capitolele care necesită mai multă pregătire.  Trebuie reținut faptul că traseul aplicativ se va susține în sala de gimnastică BI17, iar probele sportive se vor susține pe baza sportivă și în sala de sport BP40.

Tabloul evenimentului ,,SIMULARE ADMITERE FSMSS 2016” va fi unul plin de culoare și inspirație, ce va combina pasiunea pentru sport și pofta de mișcare împreună cu oameni ce au aceleași pasiuni, aceleași dorințe. Doritorii se pot înscrie pe link-ul www.ligastudenteasca.ro/sesiune-de-admitere-fsmss/ până pe data de 08 iunie 2016, pentru partcipare este necesară adeverința medicală cu specificația apt pentru efort fizic.   Pentru mai multe informații poți contacta următoarele numere de telefon: 0741.340.911 Monica și 0748.784.908 Alexandru.


Fii student pentru trei zile

la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău!student pentru 3 zile update

Asociația Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău în parteneriat cu Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău organizează proiectul „STUDENT PENTRU TREI ZILE” Învață să trăiești studențește!, ce se va desfășura în perioada 19-21 aprilie 2016, în cadrul programului național „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.
Scopul acestui proiect îl reprezintă integrarea elevilor ce se află în an terminal în mediul academic din centrele universitare, tinerii având ocazia de a experimenta viața de student și să participe la viața activă din campus, prin activitați educative, culturale și sociale. În plus, acest proiect are ca scop și acomodarea elevilor de liceu cu mediul universitar, facilitând o trecere mai ușoară de la modul de predare preuniversitar la cel potrivit sistemului de învățământ superior.
Termenul limită de depunere a aplicațiilor este luni, 15 aprilie 2016.
Liga Studențească pune la dispoziție 30 de locuri pentru elevii din județul Bacău și județele apropiate. Dacă vrei să experimentezi viața de student la maxim, nu rata această șansa! Asociația Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a fost înființată în anul 1990 și este una dintre cele mai vechi organizații de acest tip din țară. Este reprezentată de studenți de la toate cele cinci facultăți ale Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău și este membră a Uniunii Naționale a Studenților din România.


„Mărțișor pentru bătrâni”

Studenții din cadrul Ligii studențești a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău doresc să vă invite să aduceți un strop de bucurie în sufletele bătrânilor de la Azilul de bătrâni din Bacău.
Vineri, 25 martie la ora 10:30 studenții din universitatea băcăuană doresc să aducă primăvara la azilulul de bătrâni. Studenții vor organiza o piesă de teatru care vine să-i binedispună pe vârstnici. Aceștia vor interpreta piesa „Leana și Costel”. Fiindcă luna mărțișorului nu a luat sfârșit, studenții vor împărți și mărțișoare lucrate manual chiar de ei.
„Dacă n-ai un bătrân, să-l cumperi, dacă ai un bătrân, ajuta-l! – motto-ul care marchează acest eveniment are intenția de a nu lăsa nepăsarea și indiferența să-și facă prezența în sufletele acestor bătrâni care au nevoie de ajutorul și atenția noastră. O mică atenție și o vorbă bună le poate face ziua mai fericită și poate aduce un zâmbet pe chipul lor.

afis batrani


Ora Pământului

Sâmbătă,19 martie, în intervalul 20:30-21:30, Liga Studențească sărbătorește Ora Pământului. Hai și tu alături de noi în Campusul Mărășești și DĂRUIEȘTE NATURII DIN ENERGIA TA!

Earth-Hour-2016-v3


Iubește „legal”, căsătorește-te în Autobuzul dragostei

Asociația Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, te invită miercuri, 24 februarie 2016 între orele 10:00 și 16:00 să intri în rândul celor căsătoriți, chiar și pentru o zi, într-un loc mai deosebit, un autobuz.

Acest eveniment este organizat în parteneriat cu S.C Transport public S.A.  „Autobuzul dragostei” va circula pe traseul 22. Acesta cu destinația „Iubire”,  va opri în fiecare stație pentru a îmbarca îndrăgostiții de toate vârstele care doresc să își unească destinele pentru o zi. Cei care se căsătoresc pentru o zi vor primi certificate de căsătorie valabile pentru acea zi specială. Autobuzul care va fi decorat cu baloane și inimioare astfel să creeze o atmosferă cât mai placută, va circula prin oraș timp de 6 ore în care sunt asteptați foarte multe cupluri pentru a-și uni destinele.

Liga Studențească continuă și anul acesta tradiția românească și învită pe toti cei îndrăgostiți să-și declare dragostea în autobuzul iubirii. Dacă pentru tineri a te căsători pentru o singură zi este o simplă joacă, un gest de iubire, poate anul acesta vom avea parte de o adevărată cerere în căsătorie. Sunt așteptate persoane de toate vârstele care doresc să ia parte la acest eveniment și să se căsătorească cu acte în regulă.

autobuz sigle1

 


 TINERIADA Ediția a III-a

Asociaţia Liga Studenţească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău  desfășoară în perioada 1 august -10 noiembrie festivalul tuturor tinerilor din Bacău. Proiect finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret în cadrul Concursului Local de Proiecte, ”Tineriada ediția a III-a” are ca scop să unească şi să implice tinerii într-un număr cât mai mare de activități activități.

Activitățile proiectului încep Luni, 19 octombrie şi se vor încheia pe data de 25 octombrie. Tineriada promite a oferi o săptămână plină de surprize şi activităţi plăcute şi utile. Cei curioşi o să poată participa la: concursuri de poezie, desen artistic, deplasări la muzeu, campania ”Fumează un măr!”, campanie de ecologizare, training-uri, workshop-uri, dezbateri , campanii de informare, donare de sânge și multe altele printre acestea. Porţile sunt deschise pentru toţi cei dornici şi entuziaști.

Tineriada urmăreşte revitalizarea spiritului tinerilor băcăuani, prin implicarea acestora în diverse activităţi de voluntariat. Acest proiect încurajează şi promovează activităţile sportive, stimulează interesului tinerilor pentru domeniul cercetării şi stimulează ecologizarea unei zone importante ale Municipiul Bacău.

Este  un proiect despre tineri şi pentru tineri, care va oferi beneficii nu numai instituţiilor implicate dar şi participanţilor. La eveniment este aşteptat un număr mare de studenţi şi liceeni. Sperăm să fie o săptămână activă, de succes  şi să se păstreze spiritul tânărului băcăuan.

Deschiderea evenimentului se va face Luni, pe data de 19 noiembrie, la ora 10:00,  în Campusurile Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău într-un mod mai inedit și puțin întâlnit, acesta va rămane o surpriză până la data și ora stabilită. Toţi tinerii curajoşi, energici care vor să se implice sunt aşteptaţi. Mai multe detalii despre programul Tineriadei găsiţi pe site-ul Ligii Studenţeşti www.ligastudenteasca.ro sau pe facebook https://www.facebook.com/ligastudenteascabacau.

Tinerii sunt schimbarea și schimbarea începe cu tine!

Să dăm start distracţiei!

Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

0747162698

liga_studenteasca@yahoo.com

 


 

Prima sedinta a Ligii Studenteasti din noul an universitar

Liga Studenteasca din Bacau, o echipa tanara si foarte activa, te vrea in echipa ei ! Esti student si vrei sa te implici? Locul tau este langa noi. Vrei sa arati ca si ai un cuvant de spus ? Vino la prima sedinta a ligii studentesti, care are loc in amfiteatrul BI30 ora 20:00, locul in care va incepe cu adevarat viata ta de student! Ai sansa sa faci parte din cea mai tanara ehipa, locul si contextul in care te poti dezvolta, implica si distra alaturi de ceilalti studenti ! Te asteptam!RECRUTARE11


Liga Studenţească urează bun venit bobocilor în cadrul Universităţii „ Vasile Alecsandri” Bacău.

Cu toţi ştim că orice început de drum este greu, dar, alături de persoanele şi mediul potrivit putem trece peste această etapă mai uşor.
Liga Studenţească, o organizaţie mereu tânără şi ocupată cu nevoile studenţilor, doreşte să ureze bun venit, bobocilor ce încep primul an în cadrul Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău.
De asemenea, Liga Studenţească, din Bacău, le aminteşte tuturor studenţilor dar în special noilor veniţi că acestă organizaţie există pentru a le apăra drepturile cât şi pentru ai acomoda cu tot ce înseamnă viaţa de student. Totodată îi așteptăm pe noii veniții să se implice activ în activitățile desfășurate de către Liga Studentească și să devină parte a acesteia.
Bun venit în cadrul Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău şi mult succes în noul an universitar! 

www.facebook.com/ligastudenteascabacaubine_ati_venit


Liga Stundețească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău recrutează noi membri

Liga Stundențească din Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău dorește să-și mărească familia. Suntem o organizație apolitică, non-profit și non-guvernamentală. Obiectivul principal se remarcă prin reprezentarea studenților celor cinci Facultăți ale Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, indiferent de nivelul de studii, religie, sex, origine, etc. Suntem activi în reprezentarea studenților și apărarea drepturilor în fața structurilor de conducere a Universității. Dacă ești interesat de voluntariat și vrei să faci parte dintr-o asociație care să-ți ofere tot sprijinul în dezvoltarea ideilor tale, dar și în dezvoltarea personală, atunci noi te așteptăm în familia Ligii Studențești. În cazul în care nu ai mai fost până acum voluntar, și ești indecis, noi îți vom prezenta zece motive pentru a face parte din echipa noastră:
1. Poți să îți pui ideile bune in practică!
Ne dorim să implementăm proiecte care să aibă idei ieșite la suprafață chiar din mijlocul comunității. Și tu, dacă citești acest articol, probabil deja ai o idee prin care ai putea aduce un plus comunității, însă din cauza lipsei de resurse, sau de prieteni pe care să-i mobilizezi alături de tine, ai tot amânat să o pui în practică. Ideea este că dacă vrei cu adevărat sa te implici, să faci ceva bine, să schimbi ceva în jurul tău, noi te ajutăm.

2. Schimbi comunitatea din care faci parte!
Sună exagerat poate, dar voluntarii sunt oameni care fac în fiecare zi lucruri mici pentru o lume mai bună. Prin proiectele pe care le organizăm în cadrul Ligii Stundențești și prin activitățile la care vei participa, alături de ceilalți membrii, produce o schimbare în societate și îi determini și pe ceilalți să te urmeze. Cu siguranță de unii singuri nu putem face mare lucru, dar intr-o echipă se pot face multe lucruri frumoase.

3. Vei deveni mai responsabil!
Ca voluntar vei fi responsabil de un anumit task, de un proiect sau vei fi responsabil de alți oameni, dacă vei fi ales coordonator al unui departament.

4. Înveți o grămadă de lucruri noi!
Înveți este un termen cam scorțos și te poate duce cu gândul la studiu. Totuși, se poate învăța și altfel, relaxat, într-o echipă cu oameni diferiți, cu experiențe diferite, prin ativități dedicate doar echipei sau prin activități pe care le vom implementa pentru comunitate. Partea frumoasă este că tu alegi ce vrei să înveți, ești stăpânul propriului tău proces de învățare.

5. Descoperi la ce ești bun!
Este foarte știut faptul că noi toți, suntem buni la mai multe lucruri, doar că încă nu știm asta sau nu conștientizăm. Fii sigur că alături de noi vei descoperi la ce ești bun. Noi suntem persoane care apreciază când cineva se pricepe la ceva și nu ne sfiim să ne arătăm aprecierile.

6. Îți șlefuiești abilitățile de comunicare, spiritul de echipă, leadershipul, sau time management!
Din experiență îți spunem că vei acumula minute bune de vorbit în cadrul echipei, în fața echipei, minute bune de expus și susținut idei, minute relaxante de lucru în echipă, vei învăța ce este un termen limită și ce se întâmplă dacă este respectat sau nu

7. Beneficiezi de traininguri de dezvoltare personală și profesională gratuit!
În mod normal educația non-formală este plătită, dar noi asigurăm periodic, în mod gratuit, diferite traininguri sau cursuri voluntarilor care sunt dornici de dezvoltare.

8. Capeți experiență atât de cerută acum la angajare!
Voluntariatul în echipa noastră îți va da valoare adăugată pentru CV-ul tău. De foarte multe ori angajatorii solicită experiență anterioară, sau activități de voluntariat, acestea fiind o condiție de recrutare. O condiție pe care, în calitate de voluntar o vei îndeplini cu ușurință.

9. Participi la team building-uri și ieșiri inedite!
Credeai că la Liga Studențească doar înveți lucruri? Nici vorbă! Noi știm să fim haioși, relaxați și să punem de o petrecere faină ca recompensă după succesul nostru. În astfel de împrejurări te asigurăm că-ți vei crea amintiri cu care vei rămâne mult timp.Nu-ți spunem mai multe. Trebuie să aplici ca să devii voluntar și apoi să vii la un team building să vezi cum este. Îți vei dori să vii și la următoarele!

10. Făcând voluntariat comunici, relaționezi, schimbi idei și resurse cu diferiți oameni!
Dacă te vei implica în activitățile de voluntariat vei vedea că o să ai oportunitatea de a cunoaste persoane care împărtășesc aceleași interese ca și tine, cu care poți să-ți împărtășești ideile, experiențele.
Dacă ai ajuns la finalul articolului, îți mulțumim! Înseamnă că vrei și tu să-ți colorezi viața, să-ți pui ideile în practică, să-ți schimbi comunitatea, să devii mai responsabil. Dacă vrei să înveți chestii noi și să descoperi la ce ești bun, dacă vrei să vezi cum e să lucrezi în echipă, dacă vrei să înveți să fii mai organizat, dacă vrei să-ți foloșești timpul cu folos, atunci haide să ne devii coleg. Orice problemă vei avea, poți apela la noi cu încredere, împreuna vom încerca să găsim cea mai bună soluție! Recrutările au început, iar dacă vrei să devii voluntar, trebuie doar să completezi formularul de aplicare.

https://ligastudenteasca.ro/recrutare/


Tarife mai mici în Căminele studențești în UVABc

Asociația Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a reușit să reducă cuatumul tarifele de cazare în Căminele Studențești ale Universității pentru anul universitar 2015-2016. Acest rezultat a fost posibil datorită adresei trimsă de catre Liga Studențească cu numărul 1691/21.09.2015 către Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, tarifele de cazare au fost reduse cu aproximativ 20 %.reducere camin


Studențiada Starurilor

„Studențiada Starurilor”

Asociația Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău organizează cel mai așteptat eveniment al primăverii – „Studențiada Starurilor”, eveniment care a ajuns la a II-a ediție și își dorește să își creeze o tradiție din promovarea tinerelor talente. Anul acesta poți să fi tu câștigătorul marelui premiu și să intri în istoria Municipiului Bacău ca cel mai talentat tânăr al anului 2015. Pe lângă acest premiu se mai acordă și titlul de popularitate păstrându-și această mențiune până la următoarea ediție. Dacă crezi că punctul tău forte nu este talentul, atunci trimite-ți unul dintre prieteni și te poți mândri cu el timp de un an de zile.

Primul pas pentru a te face cunoscut, este să te înscrii în perioada 28 aprilie – 5 mai în prima etapă a concursului pe adresa www.ligastudenteasca.ro/studentiada-starurilor1/  sau la numerele de telefon: 0758 330 595 Ardeleanu Claudiu-Constantin și       0787 804 519 Zamfir Gabriel sau te poți înscrie la sediul nostru care se află în Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, corpul B, sala BP16 între orele     9:00 – 18:00.

“Fii cel mai talentat Bacăuan!”


Student pentru trei zile!

Fii student pentru trei zile la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău!

Asociația Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău în parteneriat cu Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău organizează proiectul „STUDENT PENTRU TREI ZILE” Învață să trăiești studențește!, ce se va desfășura în perioada 6-8 aprilie 2015, în cadrul programului național „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

Scopul acestui proiect îl reprezintă integrarea elevilor ce se află în an terminal în mediul academic din centrele universitare, tinerii având ocazia de a experimenta viața de student și să participe la viața activă din campus, prin activitați educative, culturale și sociale. În plus, acest proiect are ca scop și acomodarea elevilor de liceu cu mediul universitar, facilitând o trecere mai ușoară de la modul de predare preuniversitar la cel potrivit sistemului de învățământ superior.

Termenul limită de depunere a aplicațiilor este luni, 5 aprilie 2015.
Aplicațiile se depun la adresawww.ligastudenteasca.ro/student-pentru-trei-zile/ 

Liga Studențească pune la dispoziție 25 de locuri pentru elevii din județul Bacău și județele apropiate. Dacă vrei să experimentezi viața de student la maxim, nu rata această șansa!  Asociația Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a fost înființată în anul 1990 și este una dintre cele mai vechi organizații de acest tip din țară. Este reprezentată de studenți de la toate cele cinci facultăți ale Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău și este membră a Uniunii Naționale a Studenților din România.


IUBEȘTE „LEGAL” AUTOBUZUL DRAGOSTEI 24 FEBRUARIe

 Asociaţia Liga Studenţească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău vă invită marţi, 24 februarie între orele 1100-1600, în ,,Autobuzul Dragostei” ca să vă iubiţi legal și să vă căsătoriți pentru o zi. Ajungând la ce-a de-a X-a ediție, reușim să menținem tradiția, ca şi în anii precedenţi, autobuzul va circula pe TRASEUL 22 şi va fi destinat celor care doresc să se căsătorească simbolic, într-un cadru oficiat de către Liga Studenţească.

Pe lângă o calătorie gratuită şi certificatul de casătorie, doritorii au şansa de a câştiga câte o invitaţie la unul din concertele Alinei Eremia sau Vunk ce vor avea loc în Municipiul Bacău. Pe lângă acestea, participanții vor avea parte si de alte surprize.

Evenimentul are ca obiectiv promovarea sărbătorii tradiţionale româneşti Dragobete, prin indemnarea băcăuanilor spre valorificarea autenticului şi manifestarea dragostei faţă de persoanele din jur într-un cadru aparte.

Mai multe detalii  găsiţi pe site-ul Ligii Studenţeşti www.ligastudenteasca.ro sau pe facebook https://www.facebook.com/ligastudenteascabacau.

Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

0747162698

liga_studenteasca@yahoo.com


„Împreună în bucuria dăruirii” ediția a-VIII-a

 În perioada 02 – 17 decembrie 2014, Departamentul de Consiliere Profesională, împreună cu partenerii săi: Liga Studenţească, Asociaţia Creştină de Caritate şi Ajutor „Ovidenia Bacău 2005”, Asociația „Marral” şi Şcoala Gimnazială Agăş au venit în întâmpinarea Sărbătorilor de Crăciun cu cea de-a VIII-a ediţie a proiectului social „Împreună în bucuria dăruirii”. În acest sens, studenţii, profesorii Universităţii „Vasile Alecsandri“ din Bacău, împreună cu partenerii doresc să le ofere un Crăciun de neuitat copiilor nevoiași din Bacău. Orice donație, atât de bunuri (rechizite, cărți, hăinuțe, jucării, ornamente de Crăciun etc.), alimente cât și bani va fi binevenită pentru a putea încropi câteva pachete destinate acestor copii. Punctul de colectare va fi în Corpul D, în sala DP19, dar vor fi și urne mobile în fiecare corp de clădire unde doritorii vor putea să-și aducă contribuția.


Studentiada 2014

Proiectul „Studențiada” are ca obiectiv general promovarea de demersuri creative și inovatoare în rândul studenților, în sectoare precum educație, cultură, mediu, sport și antreprenoriat social.

Acesta propune, prin activitățile derulate,  să ofere oportunitatea tinerilor de a  deprinde compentențe necesare dezvoltării individuale si dorește să sublinieze rolul important pe care tinerii îl au ca cetățeni, oferindu-le șansa de a se cunoaşte, de a interacţiona şi de a se implica în proiecte comune, în vederea consolidării ideii de apartenenţă la spaţiul comunitar.

”Studențiada” îşi propune să sprijine toate formele de creativitate, să creeze un context care să permită tinerilor studenți să dobandească competențe de exprimare a propriei personalități, să contribuie la formarea unui spirit antreprenorial mai pregnant, să promoveze diversitatea culturală ca sursă a creativității și inovației, să sensibilizeze opinia publică cu privire la perceperea inovației drept modalitate de promovare a dezvoltării durabile și să aducă în atenția publicului strategiile regionale și locale bazate pe consolidarea spiritului civic.