Proiecte in colaborare

Atelierul Digital

Dezvolta-ti competentele digitale intr-un curs organizat de specialistii Google Romania si afla cum functioneaza cele mai utilizate unelte online ale momentului. Vino la Atelierele Digitale din Bacau si fa primii pasi spre certificarea ta recunoscuta la nivel european in digital skills oferita de Google. Afla mai multe pe https://www.facebook.com/events/543400335855771/

afis-ad-bacau-21-septembrie

 


Bacău “Competitivitatea în carieră”

Inspire Group a dat startul înscrierilor pentru ediția din această primăvară a evenimentului BuzzCamp, cu numărul de ordine 15. Pentru că ne dorim să contribuim la dezvoltarea personală și profesională a fiecărui tânăr ambițios, la ediția BuzzCamp Career Series TU ești în prim-plan.

Fiindcă noi suntem de părere că țelul fiecăruia ar trebui să fie învingerea ultimei performanțe, ne întâlnim la Bacău, pe 5 mai, la conferința „Competitivitatea în carieră” să discutăm pe larg despre acest subiect.

În cadrul unei organizații, competiția este benefică atâta timp cât este una pozitivă, întrucât spiritul competitiv te scoate din zona de confort, dă naștere adrenalinei și mai ales unor noi metode de a face lucrurile mai creativ și eficient.În ceea ce privește cariera profesională, persoana cu care ar trebui să te afli într-o competiție continuă ești chiar tu însuți. Ambiția, învățarea continună și dorința de a evolua reprezintă elementele necesare ascensiunii în carieră.

Totodată, trăim într-o perioadă în care lucrul în echipă este incurajat deoarece fiecare contribuie cu ideile, talentele și cele mai importante abilități. Când mai multe persoane colaborează și converg împreună către același scop, șansele de reușită sunt mult mai mari.

Te așteptăm joi, 5 mai, începând cu ora 10 să te întâlnești cu speakeri precum Valentin Măzăreanu-SCC, Ștefania Baciu- Project Coordinator, Habitat for Humanity, Simona Simionescu Dinu – Brand Manager, GMC Romania îți vor vorbi despre parcursul lor profesional, îți vor oferi sfaturi în ceea ce privește atitudinea pe care trebuie să o adopți vizavi de competitivitate și despre situațiile în care să îți dovedești spiritul de echipă sau cele în care este nevoie să eliberezi spiritul competitiv. În a doua parte a zilei rămâi tot în compania noastră în cadrul workshopurilor companiilor SCC. Generali și NN care vin special să te cunoască, așa că fii sigur ca ți-ai rezervat locul prin înscrierea pe site.

https://buzzcamp.ro/event/bacau/inscriere/

bacau

 

 


 

Bacău “Competitivitatea în carieră”

Când oportunitatea îți bate la ușă, deschide-i, mai ales dacă e vorba despre o șansă marca @Generali. Tot ce trebui să faci este să te înscrii la @BuzzCamp Career Series, să participi la workshop-ul pregătit de companie și să arăți că vrei să fii viitorul lor coleg.

www.buzzcamp.ro/event/bacau/inscriere

Generali

 


Bacău “Competitivitatea în carieră”

Cât de mult va schimba Realitatea Virtuală realitatea fiecăruia dintre noi? Specialiștii de la @SCC te invită în cadrul workshop-ului de la @BuzzCamp Career Series să aflați împreună răspunsul la această întrebare., pe baza conceptelor și aplicabilitatea acestora.  Locul tău este rezervat dacă te înscrii acum!

www.buzzcamp.ro/event/bacau/inscriere

scc

 


Primăvara se numără job-urile în companii de renume la

BuzzCamp 15

BuzzCamp, proiect marca Inspire Group, cel mai longeviv eveniment din România dedicat dezvoltării personale, recrutării specializate și orientării în carieră pentru studenți și absolvenți, dă startul înscrierilor pentru cea de-a 15-a ediție.

Evenimentul BuzzCamp, care din 2008 și până astăzi a pus față în față peste 100 de companii cu mai mult de 18,000 de participanți, va ajunge de această data în 9 orașe (București, Iași, Cluj, Timișoara, Brașov, Sibiu, Craiova, Bacău, Constanța) și, ca în fiecare an, se bucură de sprijinul celor mai mari centre universitare și de implicarea a peste 50 de organizații studențești.

Ediția din această primăvară, BuzzCamp Career Series, vine ca o provocare pentru toți tinerii ambițioși, care vor să își construiască o carieră stabilă și frumoasă în domeniul pe care și l-au ales.

Pentru că ne-am gândit la toți pașii necesari în atingerea unui vis, tinerii care se înscriu la BuzzCamp vor fi îndemnați de cei mai buni speakeri să se autodepășească și să împărtășească propriile ingrediente pentru șlefuirea unei cariere strălucite. Mai mult decât atât, cei mai mari angajatori vin la BuzzCamp pentru a discuta deschis cu fiecare tânăr care își dorește să se dezvolte personal și profesional în cadrul companiei preferate.

Primele “episoade” din seria “Cariera ta începe la BuzzCamp” vor avea loc la București, în perioada 28-31 martie.

In prima zi, 28 martie, cea de Finance & Consulting vom dezbate în cadrul conferinței „Din pasiune sau pentru bani” direcțiile pe care le urmărește orice tânăr în drumul lui spre reușită, în funcție de nevoile pe care le are. Se angajează într-o companie DIN PASIUNE pentru munca pe care o întreprinde sau este nevoit să accepte un job care îi oferă un salariu atractiv, beneficii și deci, un confort?

29 martie, ziua IT & Engineering, este dedicată discuțiilor despre „Soft skills vs. hard skills”. O să aflăm împreună cu ce arme trebuie să vină un tânăr la interviul pe care-l susține la compania preferată. Ce contează cel mai mult pentru un specialist în Resurse Umane – potențialul pe care-l vede în candidat, disponibilitatea, coeziunea cu echipa, pasiunea sau competențele tehnice?

Pe 30 martie, ziua BPO, angajatorii vor sta față în față cu „Omul din spatele CV-ului”. Vom afla de la specialiști cât de importante sunt aptitudinile și abilitățile pe care le are un candidat și cât de importantă este experiența de lucru pe care o are. Ce cântărește mai mult – experiența acumulată sau omul din fața recruiterului?

În ultima zi de BuzzCamp, 31 martie, ziua Consumer Relationship, vom juca adevăr sau provocare la conferința „Statut vs. satisfacție”. Vom afla ce este mai important pentru un angajat – titulatura pe care o dobândește sau postul urmărit în cadrul companiei dorite. Cât de împlinit este un tânăr dacă are o poziție de management într-o companie care nu este nici foarte mare și nici pe wishlist-ul său sau cât de  mulțumit și satisfăcut este în momentul în care are un post de junior în compania visurilor sale.

Pe 7 aprilie, echipa BuzzCamp poposește la Iași. Cei mai tari speakeri ne vor împărtăși în cadrul conferinței „Step by step in lifelong learning” de ce trebuie să vrem să învățăm constant și să vrem din ce în ce mai mult de la noi.

La Cluj, pe 12 aprilie, tinerii înscriși îi pot întreba direct pe cei mai mari angajatori cât de importante sunt calificările pe care le-au obținut. Cât de mult învățăm și cât aplicăm din cursurile de la facultate sau cât de mult ne perfecționăm în urma unui curs acreditat? La conferința „Certificări sau facultate?” aflăm dacă e relevant ca un candidat să aibă certificări care să confirme faptul că este apt pentru un anumit post sau dacă este de ajuns să aibă studii în domeniul său.

„Job vs carieră” sau cu câtă plăcere venim la muncă, cât entuziam avem când auzim de noi proiecte, cât de mult ne implicăm. Actualul loc de muncă este un pas spre cariera dorită sau este doar un job care ne asigură costurile de viață? Despre toate acestea vom vorbi pe larg la Timișoara, pe 14 aprilie.

Pentru că echipa BuzzCamp este nerăbdătoare să afle despre experiențele de la primul loc de muncă, ne întâlnim la Brașov, pe 19 aprilie, să concepem împreună un „Ghid de supraviețuire la primul job”.

Stă personalitatea la baza unei cariere? Caracterul este ingredientul principal în drumul spre carieră? În cadrul conferinței „Personalitatea și cariera – prieteni sau inamici?” de la Sibiu (21 aprilie), vom descoperi împreună cum ne influențează personalitatea cariera.

Pentru că inovația este principala cale către câștig, iar fiecare dintre noi vrea să devină cea mai bună versiune a sa, discutăm liber despre „Inovația și motivația la locul de muncă” la Craiova, pe 26 aprilie.

Fiindcă noi suntem de părere că țelul fiecăruia ar trebui șă fie învingerea ultimei performanțe, ne întâlnim la Bacău, pe 5 mai, la conferința „Competitivitatea în carieră” să discutăm pe larg despre competiție.

„Work-life balance” sau work-life choices? La BuzzCamp Constanța (10 mai) îi întrebăm pe cei mai buni speakeri cum au reușit să creeze un echilibru între viața de la locul de muncă și viața din afara biroului.

Avem în tolbă multe surprize pentru toți cei care ni se alătură și cu care o să construim un întreg “serial” despre carieră. Participarea la BuzzCamp este gratuită, însă locurile sunt limitate și necesită o înscriere prealabilă pe site-ul www.buzzcamp.ro/event.

BuzzCampgg


CAMPIONATUL NAŢIONAL UNIVERSITAR DE ATLETISM

PE TEREN ACOPERIT

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, prin Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, în parteneriat cu  Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, prin Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii şi Federaţia Română de Atletism organizează, în perioada 6-7 februarie 2016, la Bacău, Campionatul Naţional Universitar de Atletism pe Teren Acoperit.

Colaboratori la acest campionat sunt Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bacău și Asociația Liga Studenţească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Printre universitățile care participă an de an la această competiție amintim:

 1. Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău;
 2. Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava;
 3. Universitatea „A.I. Cuza” Iaşi;
 4. Universitatea „ Dunărea de Jos” Galați;
 5. Universitatea „Ovidius” Constanța;
 6. Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti;
 7. Universitatea din Piteşti;
 8. Universitatea din Craiova;
 9. Universitatea „Valahia” Târgovişte;
 10. Universitatea Petrol Gaze Ploiești;
 11. Academia de Politie „A.I. Cuza” Bucureşti;
 12. Academia de Studii Economice Bucureşti;
 13. Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad;
 14. Universitatea „Transilvania” Braşov,
 15. Universitatea de Vest Timişoara;
 16. Universitatea „Spiru Haret” Bucureşti;
 17. Universitatea Babes-Bolyai Cluj Napoca;
 18. Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu;
 19. Universitatea din Bucureşti;
 20. Universitatea de Vest Timişoara;
 21. Universitatea „Spiru Haret” din Bucureşti;
 22. Universitatea din Oradea;
 23. Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş;
 24. Universitatea Ecologică din Bucureşti;
 25. Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa;
 26. Universitatea „George Bacovia” din Bacău.

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău va fi reprezentată de 14 studenți anul acesta.
Campionatul este o competiție de tradiție organizată de Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, fiind un concurs sportiv studențesc dintre cele mai disputate la nivel naţional.

CN_UNIVERSITAR_ATLETISM_2016_refacut_afis


 

STUDENȚIADA 2015

În perioada 26 octombrie – 1 noiembrie, are loc unul dintre cele mai mari festivaluri studenţeşti din România, STUDENŢIADA, organizat de Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR), prin organizaţii membre din 15 centre universitare: Bucureşti, Iaşi, Craiova, Timişoara, Tg. Jiu, Petroşani, Galaţi, Constanţa, Braşov, Tg. Mureş, Sibiu, <strong>Bacău</strong>, Târgovişte, Ploieşti, Cluj! Evenimentul este organizat în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului.

În anul 2006, UNSR a iniţiat „Studenţiada”, festival studenţesc organizat la nivel naţional, care a determinat peste 5 000 de tineri să participe, timp de o săptămână, la diverse activităţi extracurriculare. În 2007, Studenţiada s-a desfăşurat în 10 oraşe, având 10 000 de participanţi. În 2008 şi 2009, au fost vizate 11 centre universitare şi 20 000 de participanţi. Anul acesta, festivalul se va desfăşura în 16 oraşe şi vizează peste 40 000 de participanţi.

Studenţiada 2015 va avea în vedere rolul important pe care cultura, sportul, creativitatea şi inovaţia îl au în viaţa noastră de zi cu zi, atât în ceea ce priveşte dezvoltarea noastră ca indivizi, cât şi ca societate.

Asociația Liga Studenţească din Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău pregăteşte astfel pentru studenţii săi o varietate de activităţi care să-i ajute în dezvoltarea lor personală cât şi în acomodarea lor cu tot ceea ce înseamnă viaţa de studenţie. În cadrul acestei săptămâni, studenţii vor putea participa diferite sesiunii de comunicări, dezbateri pe diverse teme, workshopuri, treninguri, campanii de informare asupra mediului, dar şi activităţi sportiv-recreative şi diferite jocurii de societate care vor ajuta studenţii să socializeze şi să se dezvolte şi în afara cursurilor.

Deschiderea oficială a evenimentului se va desfăşura în Aula Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău, Luni 26 octombrie ora 12:00.
Marţi sunt activităţi precum: „Concurs de Strâmbături”, „Free Hugs”, „Curs de autoapărare” cât şi alte jocuri de societate.
Mai multe detalii despre programul Studenţiadei şi pe găsiţi pe site-ul Ligii Studenţeşti www.ligastudenteasca.ro sau pe facebook https://www.facebook.com/ligastudenteascabacau.

Asociația Liga Studenţească din

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
0747162698

liga_studenteasca@yahoo.com
ligastudenteascabacau@gmail.com

STUDENTIADA FINA 2015 VARIATA MICA      Program studentiada-2015 varianta mica-


CEDO

Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău

Departamentul de Consiliere Profesională
Gruparea „Alumni Vasile Alecsandri” Bacău
Departamentul de Matematică, Informatică și Științele Educației
Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic

Asociația Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

vă invită să luați parte la

Conferința Națională

„CONSILIERE – EDUCAȚIE – DEZVOLTARE – ORIENTARE – CEDO 2015 “ (Ed. I)

Evenimentul îşi propune, cu ocazia marcării a 10 ani de consiliere și orientare în carieră în cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, să aducă împreună atât specialiști din domeniile consilierii în carieră și orientării profesionale, psihologiei, sociologiei, pedagogiei, didacticilor de specialitate cât și elevi, studenți, tineri absolvenți și angajatori într-un forum destinat dezbaterii problemelor comune precum și schimbului de idei, bune practici și strategii specifice.

Scopul conferinței este de a coagula un pol complex (elevi, studenți, consilieri, profesori, absolvenți, angajatori) de reflecție și intervenție în domeniul consilierii și orientării în carieră precum și al domeniilor conexe (științific, didactic, psihosocial, antreprenorial) în vederea asigurării unei integrări sociale, școlare și profesionale superioare pentru elevi, studenți și tinerii absolvenți.

Evenimentul urmăreşte să aducă problematica consilierii și orientării în carieră mai aproape de elevi, studenți și tinerii absolvenți, să o argumenteze și demonstreze ca pe o realitate vie, utilă, tangibilă, frumoasă și antrenantă care, dincolo de cunoaștere și autocunoaștere, poate asigura o cale reală de dezvoltare personală și profesională de succes, un mecanism cu impact autentic în inserția superioară pe piața muncii.

Vă așteptăm la Bacău să reflectăm împreună, să ne implicăm interactiv, colaborativ, interdisciplinar și să ne exprimăm cu deschidere, competență și încredere opțiunile asupra unor dimensiuni ale consilierii și orientării în carieră/profesionale cum sunt cele care fac obiectul celor 9 workshopuri, dezbateri și ateliere:

 • 1. Fii C(conştient), L(liber), A(utentic),R(responsabil) în alegerea carierei tale!
 • 2. Intervenția în criză în spațiul de viață (Life Space Crisis Intervention) – De la conflict la coping
 • 3. Tehnici de învățare eficientă. Invaţarea metacognitivă
 • 4. Consilierea carierei – provocări și expectanțe
 • 5. Utilizarea internetului in consilierea educatională. Aplicaţii web 2.0.
 • 6. Universitatea și piața muncii – pas in viitor: ce se află dincolo de etichete?
 • 7. Biblioteca vie: 1. Povești de succes ale absolvenților 2. Voluntariatul – povestea frumoasă și responsabilă a studenției
 • 8. Să reducem tensiunea (Turning down the heat) – Prevenirea conflictului și contra-agresivității în clasă
 • 9. Cariera – de la mituri și așteptări la realitate

În același timp, comunicările științifice prezentate în cadrul conferinței, evaluate in sistem peer review și selectate vor fi publicate, în limba engleză, într-un număr special pe 2015 al Journal of Innovation in Psychology, Education and Didactics, JIPED, http://jiped.ub.ro/ indexat în baze de date internaționale.

Puteți să ne contactați la numerele: 0234208289 sau 0747066462 sau la adresa de e-mail: dcp@ub.ro

Vă așteptăm cu sinceră emoție și bucurie la Bacău! CEDO


Bucurie in Miscare

Astazi, 27.09.2015, membrii asociatiei Liga Studenteasca din Universitatea “Vasile Alecsandri” Bacau, au participat la evenimentul “Astazi, 27.09.2015, membrii asociatiei Liga Studenteasca din Universitatea “Vasile Alecsandri” Bacau, au participat la evenimentul “Bucurie in Miscare”-Semimaratonul Comunitatii. Competitia a avut scop umanitar, avand mai multe categorii de concurs. Plini de entuziasm si energie, membrii asociatiei Liga Studenteasca din Bacau au participat la cursa populara, alaturi de multe companii importante, ong-uri si institutii scolare din judet, alergand 1500 de metri.
Totodata, Liga Studenteasca din Bacau a fost si partenera a evenimentului care a umplut centrul orasului de foarte multi iubitori ai miscarii.”-Semimaratonul Comunitatii. Competitia a avut scop umanitar, avand mai multe categorii de concurs. Plini de entuziasm si energie, membrii asociatiei Liga Studenteasca din Bacau au participat la cursa populara, alaturi de multe companii importante, ong-uri si institutii scolare din judet, alergand 1500 de metri.
Totodata, Liga Studenteasca din Bacau a fost si partenera a evenimentului care a umplut centrul orasului de foarte multi iubitori ai miscarii.


Noaptea cercetătorilor, ediția a III-a din Universitatea ,,Vasile Alecsandri” din Bacău

Noaptea cercetătorilor este un eveniment național fiind la ediția a III-a, organizat de Universitatea ,,Vasile Alecsandri” din Bacău în colaborare cu SC Motorstar SRL Bacău, Complexul Muzeal de Științele Naturii ,,Ion Borcea” Bacău, SCC Services România SRL, Colegiul Național de Artă ,,George Apostu” Bacău și Asociația Mutatis Mutandis Bacău cu sprijinul Asociației Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău.
La acest eveniment au participat elevi și liceeni având posibilitatea de a cunoaște tainele științelor naturii, din spatele orelor de la școală, pentru a-și descoperi pasiunea și pentru a-și îndrepta atenția către un domeniu, încă de la vârste fragede.
Evenimentul a debutat cu invitatul special, Ionuț Ștefănescu, alpinist, profesor de educație fizică și antrenor la clubul de arte marțiale din Piatra Neamț care a deslușit relația dintre eșec și succes. Deși a escaladat din Caucaz, Rusia, până în Africa, Tanzania, America de Sud a ales să vorbească despre un eșec, expediția din Alpi, pe vârful Matterhon (4.478m) când a renunțat la doar 200 de m distanță de succes, din anul 2012. Alpinismul înseamnă multă pregătire, iar succesul a sosit, în toamna anului 2014. Primul român care a ajuns pe vârful Baruntse, 7.162 m din Himalaya. Expediție de o lună, care a început cu 7 membri români, dar pe vârf a ajuns doar Ionuț Ștefănescu, care afirmă că ,,E bine să ai obiective tot mai înalte, iar sus pe vârf nu simți oboseala ci doar extazul, însă coborârea este mult mai dificilă”.
Cercetarea științifică din spatele expozițiilor le-a fost prezentată, viitorilor cercetători, de Gabriela Gurău, biolog și directorul Complexului Muzeal de Științele Naturii ,,Ion Borcea” Bacău. Patrimoniul muzeal este constituit din peste 200.000 de piese, 2.040 de piese alcătuite din animale vii și colecția de carte științifică de 20.000 volume. Satisfacția cea mai mare, după toate cercetările făcute, este atunci când cei care intră în muzeu chiar înțeleg ceea ce văd.
Stupu Andrei Gabriel elev de clasa a XI-a, al Colegiului Național ,,Vasile Alecsandri” Bacău afirmă că ,,Îmi doresc să cercetez genetica la Universitatea din Oxford, motivația principală fiind pasiunea de biologie, de la o vârstă fragedă și oportunitatea de a mă dezvolta continuu, ajutând la progresul omenirii, iar peste 10 ani mă văd la Institutul de Cercetare din California.”
La întrebarea câtă cercetare științifică se află într-un motor, le-a oferit răspunsuri Emilian Crăciun, inginer și director la SC Motorstar SRL, Bacău. Foarte puțini tineri mai sunt interesați de inginerie, care este baza tuturor lucrurilor. Domeniul aviației a căpătat un boom de dezvoltare, comenzile pentru piese fiind chiar și pentru următorii 25-30 de ani, așadar tinerii ar trebui îndreptați către acest domeniu. SC Motorstar SRL a angajat 6 studenți ai Universității ,,Vasile Alecsandri” din Bacău, iar alți 4 fac practică acolo, urmând a fi angajați după absolvire.
Despre Private CloudComputing, Valentin Măzăreanu, Training Programme Manager la SCC Services România SRL a făcut o demonstrație, a explicat ce înseamnă o rețea și cum se lucrează într-o firmă de IT, iar din tainele chimiei experimentale Mirela Suceveanu și Oana Patriciu le-au arătat micilor curioși diferite experimente colorate.
Un moment artistic a inaugurat Parcul din Campusul Mărășești. De data aceasta elevii Colegiului de Artă ,,George Apostu” Bacău, au fost cei care au făcut o demonstrație, cântând muzica clasică, dar și folclor și încântând profesorii care i-au ascultat și aplaudat. Momentul artistic a fost încheiat de Dumitru Socican, student al Universității ,,Vasile Alecsandri” din Bacău.
Articol realizat de Gabriela Paic- Radio UNSR Bacău

www.facebook.com/ligastudenteascabacauAfis_NC_2015


 

Campionatul Național de Fotbal UNSR

În perioada 9-12 iulie, Târgu Mureș este gazda marii confruntări!
16 echipe formate din studenți membri UNSR, din diferite centre universitare, vor încerca să-și arate măiestria pe gazon, la sportul rege.

Vino alături de noi la Campionatul Național de Fotbal UNSR! Strângem galeria!

Liga Studențescă din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău va lua parte în acestă competițiie cu o echipă formată din studenții celor 5 facutății, acestia vor juca și vor lupta în numele Ligii Studențești și a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău.

11703333_840696572685999_5578825532350457229_n


Bursa Locurilor de Munca

Stimate absolvent, Liga Studențească din Univeristatea „Vasile Alecsandri” din Bacău te invită la Bursa Locurilor de Munca, joi, 9 iulie, ora 11.00 si vineri 10 iulie, intre 11.00 – 17.00 la Sala de Sport a Universitatii V. Alecsandri Bacau. Joi vei afla despre: facilitati fiscale oferite la angajare, cum sa te prezinti la un interviu, cum sa- ti deschizi o afacere, cum sa o finantezi si vineri vei intra in contact cu angajatorii care au locuri de munca. Trimite acest mesaj tuturor colegilor absolventi prin sms, email, facebook. Alte detalii pe www.ccibc.ro/tineriabsolventi sau 0744708317. Te rugam sa confirmi participarea prin sms sau email la ccibc@ccibc.ro. Te asteptam.


BuzzCamp ajunge si la Bacau!

Cu pasi repezi, vine o noua editie BuzzCamp! Pentru ca ne dorim sa avem o influenta pozitiva asupra viitorului tau, iti oferim sansa sa participi la un eveniment unde totul are un obiectiv bine stabilit.

Daca ai intre 18 si 27 de ani, esti pasionat de IT, bun vorbitor al limbii franceze si/sau engleze, esti asteptat de catre reprezentantii companiei SCC sa participi la workshop-ul lor. Acestia vin special pentru tine, ca sa iti ofere toate detaliile despre companie si sa-ti prezinte oportunitatile de cariera.

Pentru a participa la workshop-ul sustinut de SCC, cea mai puternica companie privata cu capital integral britanic activa in domeniul serviciilor IT, efortul tau este minim.Tot ce trebuie sa faci este sa te inscrii pe http://buzzcamp.ro/event/bacau/inscriere/ si sa fii prezent. Nu uita acasa entuziasmul si deschiderea de a afla lucruri noi!

Avem alaturi de noi o companie internationala din domeniul tau, care nu doar ca iti va pune la dispozitie input-uri despre cultura ei organizationala, dar are si oportunitati de cariera special pentru tine (job-uri, programe de internship si traineeship si stagii de practica).

La baza succesului companiei sta o intreaga echipa de profesionisti, alaturi de care s-au construit cariere, concretizat vise si dezvoltat caractere, iar BuzzCamp iti ofera sansa de a face parte din aceasta!

Vrem ca impreuna cu cei care cred in dezvoltare si invatare sustinuta si ca doar investind in oameni se pot obtine rezultate masurabile sa te ajutam sa-ti gasesti drumul catre un viitor de succes. De sapte ani reusim prin evenimentele noastre sa influentam pozitiv viitorii profesionisti si continuam sa o facem.

Inscrie-te pe http://buzzcamp.ro/event/bacau/inscriere/, vino la workshop-ul celor de la SCC si da o sansa viitorului tau!

Daca ai intrebari, ne gasesti oricand pe mail la info@inspiregroup.ro si pe pagina de facebook https://www.facebook.com/buzzcamp.ro.


SFERTUL STUDENȚESC!

Sfertul Studențesc

Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău împreună cu Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR), federație studențească ce apără și sprijină interesele studenților din toată țara, se declară totalmente împotriva Legii Educației Naționale cu privire la ponderea scăzută a studenților în procesul de alegere a rectorilor. În condițiile în care respectarea drepturilor studenților nu mai este demult un laitmotiv pentru educație, ba dimpotrivă, situația se înrăutățește de la o zi la alta, Liga Studențescă din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău sprijină mișcarea studențească în speranța asigurării participării studenților în proporție de 25% din totalul electoralului participant în alegerea rectorilor.

Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău împreună cu Uniunea Națională a Studenților din România va demara pe 23 aprilie 2015, ora 13:00, în campusul Mărășeși în fața coprului D, Fashmob-ul numit Sfertul Studențesc. Această activitate va avea  loc  și în alte 14 centre universitare din țară și va puncta dorința noastră de a ne recăpăta procentul din totalul electoratului participant la votarea rectorului. Acțiunea se va desfășura în liniște deplină, punctând astfel limitarea libertății de exprimare a studenților în comunitatea academică prin Legea Educației Naționale. Considerăm actuala formă de reprezentativitate a studenților în modalitatea de alegere a rectorului  deficitară, îngrădind studenții în exprimarea opiniei cu privire la unul dintre cele mai importante aspecte dintr-o instituție de învățământ superior. Votul este cea mai importantă unealtă a unui sistem democratic, necesar, atât pentru cadrele didactice, cât și pentru studenți! Neaplicat sistemului, este evidentă  ruptura din procesul democratic al instituției.

Sperăm ca astfel, decidenții din societatea românească să perceapă importanța studenților într-o universitate, nu doar ca o formă de finanțare a școlii, ci ca PARTENER în procesul educațional. Flashmob-ul numit Sfertul Studențesc, invită toți studenții să participe la formarea procentului de 25% cuvenit.


Training ARACIS in Universitatea ,,Vasile Alecsandri” din Bacau

Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior  (ARACIS) organizează în perioada 13 – 17.03.2015, în municipiul Bacău,  Universitatea ,,Vasile Alecsandri” din Bacau, sesiunea de formare a studenților,  ca  evaluatori ai calității în învățământul superior, pentru a participa în misiunile  de evaluare externă a calității.


Interferenţe ECO

Liga Studenţească şi Universitatea ,,Vasile Alecsandri” din Bacău, îmbracă haine de sărbătoare! Anul acesta suntem gazdele proiectului ,,Interferenţe ECO” Etapa -Obiceiuri şi tradiţii moldoveneşti . 14 parteneri v-or lua parte la eveniment prin obiceiuri şi datini moldoveneşti , colinde, jocuri şi momente ce v-or reprezenta specificul local.
Colegiul ’’Grigore Antipa’’ din Bacau
Liga Studenţească din Univ. ,,V. Alecsandri”, Bacău
Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Departamentul de Consiliere Profesională din ,,Univ. V. A.” din Bacău
Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău
Agenţia Naţională de Protecţia Mediului Bacău
Colegiul Tehnic”Ahghel Saligni” din Bacau
Sc. Gimnazial “Grigore Tabacaru” Hemeius
Liceul Tehnologic Hemeiuş
Şc. Gimnazială ,,Al. Piru”, Mărgineni
Şc. Gimnazială ,, Vasile Borcea” Beresti-Bistrita
Sc. Gimnazială ,,C. Negri”,
Sc. Gimn.”Emil Braiescu” Magura
Sc. Gimn ,,George Bacovia” Bacau
Sc. Gimn. Livezi
Sc. Gimn. Letea Veche
Sc. Gimn. Dr. Alexandru Safran


BuzzCamp Bacău te poate ghida spre o carieră SUCCES

BuzzCamp, cel mai complex eveniment bianual dedicat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-26 de ani, revine pe 9 decembrie, la Hotel Dumbrava din Bacău. Studenții și tinerii absolvenți sunt așteptați să descopere cum se pot dezvolta în secolul vitezei și care sunt “tool-urile” care îi pot ghida spre o carieră de succes.
Valentin Măzăreanu – trainer SCC și Alina Moscu – șef serviciu resurse umane British American Tabacco și multi altii, sunt invitații noii ediții.

Selecția se realizează în baza formularului de înscriere și a CV-ului, iar confirmarea locului asigură participarea la conferinta evenimentului. Pentru workshop-uri, candidații vor fi selectați în funcție de profilul solicitat de companiile participante.

Programul BuzzCamp Bacău
09.30 – 10.00 – Înregistrarea participanților
10.00 – 12.00 – Conferința ”Atitudinea care îți schimbă viața”
12.00 – 12.30 – Fotolii de consiliere SCC
12.30 – 14.00 – Workshop ArcelorMittal
– Workshop SCC – ”1 day@SCC”

Înscrierile pentru BuzzCamp Bacău sunt deschise la link-ul: http://buzzcamp.ro/event/bacau/inscriere/ , iar înscrierea și participarea la eveniment sunt gratuite. Mai multe informații privind programul BuzzCamp sunt disponibile pe site-ul evenimentului și pe pagina de Facebook.

Despre BuzzCamp
BuzzCamp este un eveniment bianual de business cu target young organizat de Inspire Group. Companii de top, traineri specializați, speakeri motivaționali și persoane publice vin să comunice cu tinerii pe teme de dezvoltare personală și orientare în carieră – conferințe, workshop-uri și seminarii, concursuri, tombole, difuzari video și reclame pe ecrane în pauze, sesiuni de „fotolii de consiliere” în fiecare pauză, colțul oportunităților de carieră unde participanții își pot lăsa CV-urile și multe alte posibilități de comunicare cu tinerii.


Participă la studiul trendence Graduate Barometer 2015 – ediţia europeană!

Dragă student/ă,

Bine ai venit la studiul studenţesc anual al Institutului trendence – Graduate Barometer Europe 2015 / Barometrul Absolvenţilor din Europa 2015!

Sondajul de opinie se desfăşoară online în limba engleză şi franceză şi este rapid şi uşor de completat. În plus, poţi participa la această ediţie într-un mod confortabil şi sigur şi prin intermediul unui dispozitiv mobil (smartphone, tabletă, etc).

Pentru a începe completarea chestionarului, accesează link-ul:   www.trendence-gradbarometer.eu

Termenul limită pentru participarea la  trendence Graduate Barometer este 15 februarie 2015.

Universitatea noastră este una dintre cele peste 1000 de universităţi participante la sondajul trendence Graduate Barometer, cel mai cuprinzător sondaj din Europa privind educaţia şi cariera.

Întrebările aflate în chestionar urmăresc să afle cât eşti de mulţumit/ă de studiile tale şi universitatea la care studiezi, dar şi care îţi sunt aşteptările privind viitoarea ta carieră. Sondajul reuneşte opiniile studenţilor din diferite ţări europene şi explorează diferenţele şi similitudinile care există între țările europene.

După ce ai completat chestionarul, poţi vedea profilul studenţilor din România rezultat în urma ediţiei 2014 în comparaţie cu rezultatele altor studenţi din Europa. Mai mult decât atât, ai şansa de a câştiga prin tragere la sorţi unul din următoarele premii:

5 x 2.250 RON vouchere BestChoice Europe eShop*

10 x 900 RON vouchere BestChoice Europe eShop*

Acest sondaj este realizat în colaborare cu partenerul nostru, Institutul trendence GmbH din Berlin, Germania (www.trendence.com). Te asigurăm de faptul că răspunsurile tale vor fi anonimizate şi datele tale vor fi protejate conform legislaţiei.

Cu respect şi cele mai bune urări,

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

* Puteţi folosi voucherul dumneavoastră BestChoice Europe în peste 70 renumite magazine, restaurante, cinematografe, hoteluri, magazine online, evenimente, etc. Aveţi posibilitatea de a folosi creditul obţinut în diferite magazine partenere şi de a combina mai multe coduri de voucher.

Loading...