LSUBc clarifică situația reclamată de către studenții UBc

În contextul ultimului anunț al Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău conform căruia s-a decis continuarea tuturor activităților didactice față în față pentru cele cinci facultăți și pentru toate ciclurile de studii, precum și în contextul apariției unor reclamații ale studenților, organizația noastră dorește să aducă anumite clarificări asupra acestor situații.

Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, în urma consultării cu reprezentanții studenților și ai UBc, dorește să asigure studenții de faptul că vocea acestora este auzită, iar ca răspuns se adoptă acțiuni pentru rezolvarea problemelor și a menține calitatea învățământului superior.

După o perioadă de aproape doi ani de pandemie, studenții UBc au realizat faptul că învățămâmântul strict online nu este nici pe departe cea mai bună opțiune din punct de vedere al eficienței, al asimilării încete de cunoștințe, al limitării atenției studenților aflați în fața ecranelor și al limitării interacțiunii dintre cadrul didactic și student. 

În urma apariției unor plângeri justificate conform cărora o serie numeroasă de săli din campusurile UBc sunt lipsite de căldură, acest fapt nefiind propice pentru desfășurarea cursurilor, seminarelor, laboratoarelor, se va crește programul de căldură în corpurile facultăților pentru a susține un mediu primitor. De asemenea, dorim să aducem anumite clarificări cu privire la apariția acestei situații. Una din conductele principale din Campusul „Mărășești” a suferit o avarie, fapt ce a afectat programul de căldură din căminele C1 și C2, corpurile A, B, D și H. În momentul actual, se efectuează reparații pentru a înlocui conducta și a stopa avaria într-un timp cât mai scurt posibil și pentru a se reveni la normal. 

Dorința conducerii Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău și a studenților reprezentanți este de a menține un mediu propice învățării, nicidecum de a meține studenții în săli cu temperaturi joase, astfel încât se încearcă rezolvarea problemei actuale într-un timp cât mai scurt și eficient. În perioada următoare organizația noastră va demara o serie de acțiuni pentru a monitoriza situația actuală. Apreciem în mod constant vocea studenților UBc care ne furnizează toate informațiile necesare și pentru care lucrăm constant, iar pe această cale le mulțumim și îi asigurăm de tot efortul nostru permanent.

Liga Studențească din Universtitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău lucrează constant pentru studenți și le ascultă mereu problemele cu scopul de a le găsi soluții optime. Încurajăm toți studenții care doresc să ne semnaleze orice problemă să ne trimită un mail pe educational@ligastudenteasca.ro cu descrierea completă a situației și detaliile de contact pentru discuții ulterioare. 

 9,059 total views,  11 views today

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *