10 lucruri pe care trebuie să le faci înainte să termini facultatea

1. Mergi cu trenul în direcții necunoscute

Bacăul nu este un oraș foarte mare în care ai putea să te rătăcești. Însă, în cazul în care ai nimerit în această situație, rătăcirea îți va prinde bine. Vei cunoaște orașul și vei descoperi lucruri noi. Când ai timp urcă-te pur și simplu în tren mergi spre destinații necunoscute ție. Vei putea descoperi cât de frumoasă e țara noastră.

2. Învață-te să te scuzi original la facultate

Scuza cu: “mi-a mâncat câinele tema” este deja învechită. Ar trebui să vorbești cu un profesor din facultate și să-l întrebi care au fost cele mai originale scuze pe care le-a auzit. Vei rămâne surprins.

3. Gătește după rețete inedite

Ce faci când rămâi fără bani și fără mâncarea trimisă de mama? Improvizezi. Iar studenții au o imaginație de nedescris când vine vorba de așa ceva.

4. Dă restanțele la timp

Chiar și cei mai studioși studenți ajung în punctul în care au de dat o restanță.
Nu le amână până în ultima clipă.

5. Aplică pentru un internship

Este aproape un must-do în timpul facultății. Te va ajuta să-ți dai seama ce presupune să muncești și mai ales vei învăța să aplici ceea ce studiezi la universitate.

6. Mergi la târgurile de joburi

Se organizează frecvent târguri de joburi. E posibil să nu ai un CV chiar impresionant, mai ales că ești la început de drum. Însă îți va prinde bine să lași o carte de vizita sau un CV, nu se știe niciodată cum ți-e norocul .

7. Integrează-te într-un grup

Sigur ai o pasiune sau un hobby pe care să-l dezvolți. Pentru a fi sigur că ești tot timpul activ, implică-te și integrează-te într-un grup care să te facă să te simți împlinit și care să te ajute să-ți faci noi amici sau cunoștințe.

8. Citește cărți care nu sunt obligatorii în facultate

Nu uita să citești mult în timpul studiilor. Acum ai cel mai mult timp liber iar mintea ta este deschisă pentru noi informații. Dar nu te bloca doar în ceea ce înveți la facultate.

9. Reinventează-te

Dacă tot ai ales un oraș nou atunci poate e timpul să te și schimbi puțin. Viața de student te va schimba cu siguranță însă depinde doar de tine în ce direcție vei merge.

10. Distrează-te

Și distracția este unul dintre cele mai importante în viața de student.
Nu lăsa să treacă viața pe lângă tine

 4 total views,  3 views today

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up